Майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки.

День матері – це одне з найбільш зворушливих свят. Адже кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ – образ своєї мами, яка все зрозуміє, пробачить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити, незважаючи ні на що. Краса материнства в усі століття оспівувалася найкращими художниками і поетами. І невипадково, адже від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства.

В 2022 році День матері в Україні припав на 8 травня. Попри всі найтяжчі складнощі, які виникли у зв’язку з повномасштабним військовим вторгненням, потрібно продовжувати вірити в найкраще майбутнє та не забувати про значущість позашкільної освіти. Саме тому керівник народознавчих гуртків КЗ «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради Майя Леонідівна Коваленко, яка зараз тимчасово мешкає в Ужгороді провела творчий майстер-клас, присвячений Дню матері для гуртківців Закарпатського Центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді.

Майя Леонідівна показувала, як робити голівку, фартушок, ручки, спідничку лялькам. Описала і продемонструвала весь процес виготовлення оберегу. Гуртківці дуже старанно робили лялечок, адже це – для рідних матусь. Кожний виріб вийшов дуже гарним та не схожим на інші: барвисті хустки та спіднички, квіти у волоссі та в ручках, а фартушки були навіть з мережива. Політ фантазії вихованців було не спинити!

Продовжуємо працювати заради Перемоги!