Цікаві та змістовні зимові канікули

Цікавими та насиченими стали зимові канікули у вихованців гуртків КЗ «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради.

29 грудня 2023 року керівник гуртків Олександр Поляков взяв участь у зборі дітей воїнів-Героїв, захисників України у «Ротарі-клубі». Під його керівництвом діти виконували вправи на швидкість, відпрацьовували елементи орієнтування і пошук захованих «контрольних пунктів». Юні туристи у зимовий період готуються до майбутніх змагань, походів, тому навчально-тренувальні заняття систематично проводяться на скеледромі «Вертикаль». Вихованці відпрацьовують елементи техніки пішохідного туризму, скелелазіння та безпечного виконання вправ у зимових природних умовах.

8 січня 2024 року педагоги КЗ «Харківська обласна станція юних туристів» провели заняття «Цікава геологія» та «Різдвяні традиції» для учнів закладів освіти Харкова у метро-школі на одній зі станцій метрополітену.

Під час заняття «Цікава геологія» з учнями 7-8 класів Харківського ліцею № 20 та Харківської гімназії № 94 завідувачка відділу краєзнавства  Ірина Скриль розповіла про різноманіття геологічних дисциплін, важливість геологічних знань для розвитку  економіки України, цікаві мінерали та гірські породи, з якими людина стикається практично кожного дня. Керівник гуртків Андрій Распопов докладно розповів про геологічні процеси, методи видобутку корисних копалин,  а також зв’язок геології і туризму. Наприкінці заняття відбулася весела геологічна вікторина, переможці якої отримали зразки мінералів.

Заняття «Різдвяні традиції» у метро-школі провела керівник гуртків Лариса Калашникова. Діти занурилися у магічний світ різдвяних святкувань, дізналися про особливості різдвяних традицій Слобожанщини. Під час майстер-класу кожен учасник виготовив ялинкову прикрасу «Різдвяний вертеп», задоволення отримали як учні, так і педагоги.

Канікули тривають, попереду в учнів екскурсія «Новорічні дива Харківського метрополітену» (керівник гуртків Сергій Кривопустов), цікаві он-лайн вікторини та квести.