Обласний семінар учителів географії, керівників геологічних гуртків

10 жовтня 2024 року відповідно до плану роботи КЗ «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради відбувся обласний семінар учителів географії, біології, керівників геологічних, екологічних гуртків «Методика польових еколого-географічних досліджень на території НПП «Слобожанський». У семінарі брали участь 42 педагоги з Ізюмського, Богодухівського, Харківського, Чугуївського районів, а також Шевченківського, Немишлянського, Новобаварського, Київського, Холодногірського, Індустріального, Слобідського, Салтівського районів міста Харкова.

Під час практичної  частини семінару учасники пройшли екологічними стежками НПП «Слобожанський», наукові працівники парку ознайомили з природними багатствами та біорізноманіттям парку, природоохоронною та рекреаційною діяльністю. У науковому пункті педагоги мали можливість дізнатися про методики наукових спостережень за мешканцями парку, видові особливості кажанів, попрацювати із сучасними мікроскопами, які допомагають у наукових дослідженнях та екологічній освіті.

Одержані знання з польових еколого-географічних досліджень будуть корисними викладачам географії, керівникам гуртків у практичній діяльності, а мальовнича природа Краснокутщини надихає на залучення учнівської молоді до туристсько-краєзнавчої діяльності.